Synlighet på Internet

Internetmarknadsföring är idag ett område där det kan vara svårt att veta hur man ska gå tillväga. Vilka kanaler ska man som företag marknadsföra sig i? Är Facebook verkligen så bra som det sägs? Eller ska man bara satsa på Google? Hur ska jag veta vilka kanaler som passar mig och mitt företag?

All marknadsföring syftar i slutändan till att få fler kunder, d v s att göra fler affärer. Hjärtat i all marknadsföring på internet är din webbplats. Betydelsen av ditt företags webbplats ska inte underskattas. Webbplatsen är den outtröttliga representanten som jobbar dygnet runt över hela världen, och som alltid visar upp företaget för både nya och gamla kunder. Webbplatsen är marknadsavdelning, butik, kundtjänst och försäljningsorganisation – samlat på ett och samma ställe.

Därför är innehållet på din webbplats så viktigt. Samtidigt som det är viktigt att besökare kan förstå vad din webbplats handlar om och vad du erbjuder är det också viktigt att sökmotorerna förstår innehållet. Varje dag görs det 3,3 miljarder sökningar på Google. Det söks på dina produkter och tjänster. Frågan är om din webbplats syns när de sökningarna görs. Därför behöver innehållet på din webbplats också vara anpassat för sökmotorerna så att de kan förstå vad din webbplats handlar om. Möjligheterna med internetmarknadsföring är många. Idag är det helt avgörande att man har en god synlighet på sökmotorer och därför är det viktigt att man arbetar långsiktigt med SEO (sökmotoroptimering). Det handlar om att webbplatsen ska ha ett unikt och relevant innehåll som tilltalar besökarna. En väl genomtänkt sökordsstrategi är grunden för ett lyckat SEO-arbete. Vilka sökord använder mina potentiella kunder för att hitta mina produkter? Med förbättrade positioner på Googles sökresultatlista ökar dina chanser att den som gjort en sökning på Google väljer att klicka sig till din webbplats där du har möjlighet att omvandla besökaren till kund, och på så sätt generera fler affärer.

Google Adwords är ett bra sätt att driva trafik till hemsidan. Det är klickbara annonser där man kan målgruppsanpassa annonseringen. Annonsen visas på Google när någon söker efter dina produkter eller tjänster och det är endast när någon klickar på annonsen och kommer till din hemsida som du betalar för annonseringen. Det är en kostnadseffektiv marknadsföring där man direkt når köpklara kunder. Genom Adwords displayannonsering kan man även annonsera med banners på miljontals olika sajter för att skapa kännedom om varumärke eller produkter. Marknadsföring i Sociala Medier handlar om att kommunicera med befintliga, potentiella kunder och att bygga relationer. Det gör man genom att vara aktiv och skapa engagemang kring sitt företag, varor och tjänster. Facebook är idag Sveriges och världens största digitala och sociala mötesplats för människor. Och där människorna finns, där finns dina kunder.


System Technologies samarbetar idag med NOGA och Effektid. Med våra samarbetspartners kan vi göra dig synlig på nätet. Men egentligen är det inte synligheten som är slutmålet. Det är fler affärer. Dina affärer. Hör gärna av dig till oss på System Technologies om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig göra fler affärer.

NOGA Sökmotoroptimering

TOP