IT-bolag på Höglandet tar hem stororder

by / tisdag, 09 januari 2018 / Published in Nyheter

Nässjöföretaget System Technologies har nyligen vunnit en affär värd 75 miljoner kronor, i stark konkurrens med internationella storbolag som Atea och Staples Connect.
—Vi är stolta över förtroendet från Höglandsförbundet, säger försäljningschef Richard Ritheim.

Affären, som omfattar en upphandling med Höglandsförbundets fem kommuner och sex kommunala bolag, sker tillsammans med hårdvaruleverantören Hewlett Packard. Avtalet innebär att nässjöbaserade System Technologies ska leverera en komplett och färdig installation av mjukvaror och hårdvaror. Uppdraget sträcker sig upp till fyra år och årligen ska omkring 3000 datorer med tillbehör installeras och levereras.

Rekryterar fler medarbetare
Uppdraget innebär att System Technologies tillsammans med Hewlett Packard tar hand om de begagnade datorerna och tillbehören för rensning, neutralisering och återvinning.
— På så sätt hjälper vi våra kunder att skapa en hållbar livscykelhantering av sin IT-utrustning med säker radering, säger Richard Ritheim.
Sammantaget kan ordern vara värd upp till 75 miljoner kronor men det exakta värdet vet man först efter avtalstiden slut, då flera faktorer påverkar under avtalstiden.
— Vi vill fortsätta att ta hand om alla våra kunder lika bra som vi gör idag och därför kommer vi att utöka antalet anställda efter hur många som krävs för det här uppdraget, säger Mattias Stennert, kundansvarig och delägare.

Kompetens och likviditet viktiga framgångsfaktorer
System Technologies affärskoncept som IT-partner med fokus på partneravtal, leverans av molntjänster och IT-relaterade hårdvaror samt distributör av sin egen programvara affärssystemet SEBS, är sedan många år en framgångsrik affärsmodell. Huvudinriktningen är smålandsbaserade företag, med kunder inom såväl privat som offentlig sektor.
— Hög kompetens i kombination med en stark likviditet gör det möjligt för oss att hantera komplexa och omfattande avtal av den här storleken, säger Henrik Björkman, vd och delägare i System Technologies AB.

TOP